Mølleparken

7500 Holstebro

Affald i containeren
Husk at dele større objekter i mindre stykker, når f.eks, et  mindre juletræ skal i affaldscontaineren. Containerens låg skal kunne lukkes. Hvis ikke det kan det, tømmer renovationsfolkene ikke containeren. 
Søren Langkjær


Husk at låse og lukke !

Gitte Kjær Nielsen skrev dette i Facebookgruppen "Mølleparken Holstebro" d. 15.okt

Obs - obs.

I nat kl. 1.30 luftede Christian vores hund i haven. Han observerede 2 hætteklædte mænd med masker, der systematisk tjekkede biler og indkørsler rundt i Mølleparken. Vi ringede til politiet, som indenfor få minutter tog en runde og også havde schæferhunden ude (kunne vi høre). Vi ved ikke om de fik fat i een eller to eller blot “stressede” dem.

Blot en opmærksomhed på, at få låst og lukket diverse.


7. Maj 2020
Kære Alle i Mølleparken


Som nævnt til sidste møde i grundejerforeningen har jeg sået og priklet en masse forskellige planter til salg fra min lille bod.

Salget starter St. Bededag og vil fortsætte, så længe jeg har planter.
De koster fra 15-25 kr stk afhængig af str og art. Betaling kan foregå pr mobilpay på tlf nr 22987472

Nedenfor følger en oversigt over de aktuelle planter. Der følger flere sommerblomster senere på sæsonen (Tobaksplanter, Cosmos, Resera Odorata, Anisisop, Blpmsterkarse
Morgenfruer lime og alm, Dusk salvie, Stor hvid cosmos) – samt om 1-2 uger diverse chili og peberfrugter til drivhus eller vindueskarm.

Azoycha: Azoychka Russian Tomat. En meget rigt bærende russisk heirloom tomat, fundet på et marked i Moskva (Azoychka er et russisk pigenavn) Frugter er 8 cm runde let fladede. De er gul-orange og meget søde og citrusagtige i smagen. Velegnet i drivhus eller på friland et solrigt sted.

Med venlig hilsen
Alice Løvendahl Sørensen
Mølleparken 21

 

Sommerblomster 2020 til krukker eller bed

Zinnia
- Envy:                                limefarvede 40-50 cm
- Salmon Rose:                  laksefarvede ml 40-50 cm
- Elegans "Lilleput mix":     blandede farver 60 cm
- legans "California mix:     blandede farver 80 cm

Cosmos Bipinnatus (Stolt kavaler)
- Sea shells:                   mix rosa farver 60 cm
- Cupcakes mix:             mix hvid, rosa farver 60 cm
- Double Click mix:         mix hvide, rosa frynsede 120 cm

Scabiose
- Alm. hvid scabiose 40-50 cm

Tagetes erecta
- Gul-orange 20-30 cm

Løvemund
- Blandede rosa, gule, røde cm 40 cm

Prydgulerod Dara
- 2 årig skærmplante, bordeux og grå skærme 60 cm

Nigelle damasscena (Jomfru i det grønne)
- Mix af rosa, blå og hvide blomster 50 cm

Til køkkenhaven / vindueskarmen / drivhus
Aubergine et lunt sted på friland eller i drivhus, blomstrer med smukke blomster og sætter frugt samtidig med tomater.

Squash - grønne og gule courgetter - på friland eller i stor krukke på terrassen.

Tomater 2020:
Tigarelle: som navnet antyder, så er denne spændende, robuste tomat rød med gule "tiger-striber". Smagen er behagelig sød og frisk - og af udseende er den middelstor (3,5 cm) og helt rund.
Den saftige og faste Tigerelletomat egner sig rigtig godt i diverse grønne salater, i madpakken og som en frisk snack. Udplantes lyst i drivhus eller beskyttet og solrigt på terrassen i maj-juni

Indigo Rose: Indigo Rose er den mørkeste af alle tomater der nogensinde er avlet med frugter, der er blålig-lilla og fyldt med antioxidanten Anthocyanin. Kompakt plante. Smagen minder om blommer, med lidt syrlig sødme. Indigo Rose bleb præsenteret i 2012 fremforsket af Oregon State University. Denne særlige tomat sort kan godt plantes på et lunt sted ude, men vi anbefaler drichus. Tomaten er grøn, indtil den får nok sol, hvor den så går mod sort-lilla. Pluk den ikke for tidligt ! Hvis der er et blad, der skygger, vil den ikke udvikle sig optimalt. Når Indigo Rose er moden, går den fra blank-sort til brun-sort. Indigo Rose bruger ca. 80-90 dage fra såning til høst. Dyrkes med fordel i drivhus.

Orange cherry: Ambrosia Orange Cherry. En super sød og lææer cherry tomat med et højt sukker indhold. Planterne sætter mange super lækre gyldne orange tomater, som smager helt fantistsik. Både drivhus og friland.

Stor rød roma bøf: - til drivhus. Til madlavning

Azoycha: Azoycha Russian Tomat. En meget rigt bærende russisk heirloom tomat, fundet på et marked i Moskva (Azoychka er et russisk pigenavn) Frugterne er 8 cm runde let fladede. De er gul-orange og meget søde og citrusagtige i smagen. Velegnet i drivhus eller på friland et solrigt sted.

Moneymaker: Gammel sort. Få noget for pengene. Velkendte røde tomater til friland eller drivhus.

Black Plum: Tomatsorten Black Plum udvikler små frugter i mørk farve. På grund af sin form og farve har den fået sit navn. Frugterne er meget små, indeholder meget pure og er ideel til salater. Helt modne kan de også anvendes til saucer og supper. Denne bio / øko sort stammer fra den østrigske samling 
"Arche Noah". Drivhus eller friland.

Green Zebra: Det blev den fantastiske tomat Green Zebra, som løb af med sejren som årets bedste tomat i 2009 dyrkningen. Green Zebra Toamt er for det første så umådelig smuk med sine gule og grønne striber. For det andet spiller dens smag på mange tangenter. Denne tomat er på én gang både sød og syrlig uden at være den mindste sur. Og for det tredje, så kan den dyrkes både i drivhus op på friland. Green Zebra tomater får middelstore stribede frugter og går også under navnet Striped Emarald Green

Ildi små gule cherrytomater: "Ildi" producerer små, gule dråbeformede tomater med en dejlig, sød smag. Ildi er meget højtydende og producerer ca. 80 (?) tomater pr.klase - og helt op til 100 tomater, når planten er allermest producerende. Du skal forvente 3-4 klaser på en plante. Ildi er særligt skøn i salater, men kan absolut også bruges i varme retter, hvor den sætter sit eget præg. Meget eftertragtet blandt mange tomatentusiaster grundet det høje udbytte og den søde smag. Det er vigtigt at bemærke, at Ildi tomater ikke bør plukkes for tidligt. Vent derfor med at høste tomaterne, indtil de får et orange skær - så smager de nemlig af mest. Ildi er tildelt RHS Award of Garden Merit (AGM) af det engelske haveselskab, så der er absolut værd at dyrke. I drivhus, men også ideel til friland samt til krukker på terrassen eller altanen.

Susses små røde cherry: Meget velsmagende små cherrytomater der kan dyrkes i drivhus eller på friland.

Gul ml: Ukendt navn - dyrket i 2019 og gav mange mellemstore dråbeformede tomater. Drivhus eller friland
 

 


Haveaffald

Læs vejledningen angående korrekt brug af aflevering af haveaffald

Brug dette  link


KONTINGENT 2020

På general forsamlingen blev det besluttet, at kontingentet til ejerlauget uændret skulle være på 1.500 kr. Pengene bedes indbetalt på kontonr. 7601 1140423 senest d. 31. marts 2020.


Haveaffald.

En lille opfrisker angående hvordan haveaffaldet skal sorteres.

Containerne er til blade, ukrudt og smågrene. Har du større grene, skal de laves i mindre stykker, inden de kommes i. Er containerne fulde, må man stille haveaffald i klare sække ved siden af, ikke lukkede med strips eller snor, men åbne. Andet haveaffald såsom jord, sten, store grene o. lignende, henvises til kommunens genbrugsplads. Juletræer skal klippes i småstykker, inden de smides i containerne. De tre huse, der  har opsyn med området ved containerne, fjerner de plastikposer, der evt. ligger, da skraldemanden ikke tager dem med, og holder området pænt.


Fibernet til Mølleparken

Kim (nr.34) og Peer (nr.31) indbyder til møde vedr. Altibox og deres tilbud til husstandene i Mølleparken.

Sted: Restaurant Storådalen Frøjkvej 83 
Tid:   Mandag d. 9. dec. kl. 19.00


Haveaffald i poser

De poser med haveaffald der sættes ved siden af haveaffaldscontainerne må ikke være lukkede, da chaufføren skal hælde indholdet direkte i lastbilen, og derfor ikke skal bruge tid på først at åbne poserne.

Dette er bekræftet ved samtale med nomi4s.
Bestyrelsen
 


Fjern giften fra din have - 20.juni 2019

 

Vi har fra Bo Bjerre Dam (Mølleparken 1) modtaget et link til artikel vedr. rent grundvand 

Fjern giften fra din have

 


Hundeluftere i Mølleparken

Der er en del hundeluftere, der tager smutvejen ind igennem Mølleparken, når de skal videre ned i ådalen. Det har medført, at  flere i Mølleparken oplever, at der ligger efterladenskaber fra små og store hunde både på fortov og inde i haver. Hvis I ser / møder en hundelufter, kan I så ikke bede dem om at samle lorten op og holde hunden i snor. De er selvfølgelig velkomne til at gå tur i Mølleparken, bare de ikke efterlader sig "spor."!! 


OBS! OBS! 17.10.2018.

I morges kl 7.15, da Maiken kørte på arbejde, så hun 2 mistænkelige mænd gå rundt lige ud for Mølleparken. De gik med en stige og noget, der lignede værktøj... Men ingen arbejdsbil ude på fortovet. De skrånede over vejen foran hende ved indkørslen til Mølleparken. Om de gik ned af vores vej eller fortsatte videre hen mod Fuglehegnet, så hun ikke. Men vær opmærksom ... der er jo efterårsferie... Mvh Eva.19. april 2018.

Velkommen til 3 haver i Mølleparken.

Torsdag d. 31. maj er der åbne haver i hus nr. 22-32 og 39 i Mølleparken fra kl 18 til 21.

Se mere på www.haveselskabet.dk/måbjerg eller søg på Haveselskabet Måbjerg Kreds.